8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Çeşitleri

Sütyen Ne Demektir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Göğüsleri dik tutmasını sağlayıp şişkin göstermek için kullanılan, atlas, dantel vebenzeri. kumaşlardan yapılan kadın iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, kızlar tarafından kadın göğüslerini gizlemek, desteklemek ve kaldırmakta faydalanılan giysi. Genelde iç çamaşırı addetmekle beraber özellikle giyenin vücut çizgilerini belirlemesi nedeniyle ana bir giyecek olaraktan da vasıflandırılmaktadır. 19. yüzyıl sınırı ve yirmi. yy başında geliştirilerek korsenin yerini almıştır. Dünyanın hemen her noktasında üst vücut bölümü için en çok kullanılan iç elbisedir. sütyen günlük faliyetler sırasında göğüsleri şekillendirmek ve desteklemek için giyilir spor Sütyeni gibi husisi Sütyenler egzersiz esnasında daha fazla destek saplamak maksatı ile dizaynedilmiştir. Birtakım kullanıcılar sütyen takmanın göğüsleri sonraki yaşamda sarkmadan koruyacağına inancında olmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Bayanlar eski dönemlerde beri göğüsleri örtmek, desteklemek ve dikdurdurmak için çeşitli elbiseler kullanmışlardır. Milattan önce. 7. yy'la ilişkin bir takım Minos görüntülerinde birtakım kız atletlerin modern sütyen benzeri giysiler kullandığı görülmektedir. onaltı.yüzyıl sonrasında varlıklı bayanların iç giyiminde yaygın giysi göğüsleri üste kaldıran Korse olmuştur. 19 . yüzyıl. bitiminde desinatörler korseyi parçalara ayırarak daha fazla kullanışlı 1 duruma sağlamaya çalışmışlardır: alt vücut için daraltıcı kuşak üslubu korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan aletler. 1930 'lara dek genel yapıma geçmemesine karşın modern sütyeni daha fazla fazla andıran giysiler 20.yüzyıl başlarında açığa çıkmıştır. Bu devir sonrasında Sutyen korsenin yerini kazanmış ve üretim ve satışı ile milyon $'lık 1 işletmecilik durumuna ulaşmıştır. vakit içerisinde sütyen kullanışlılık gibi 1 moda ögesi durumuna de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Kadın göğüslerini forma sokmak ve güzel taşıyabilmek için ilk olarak fazla iyi 1 Sütyene gereksinim vardır. Dantelli yada incecik askılı olanlar hakikaten fazl hoş ve cazip; ama onları husisi vaziyetlere saklamak da yarar var. Sütyen seçerken ihtiyaçlarınızı ve sağlığınızı göz önünde bulundurun. Spor yapıyorsanız, titreşim ve atlamalarda göğüslerinizin salınmasını engel olacak muhafaza ve sıkı bir sütyen takmalısınız. Gündelik olaraktan ise, fazla gergin ve göğüsleri baskı altına alan sütyenler takınmayın. Kusursuz olan, göğüslerinize eksiksiz yerleşen, pamuklu dokumadan yapılmış sütyenlerdir; pamuklu bezler ciltin soluk elde etmesine yaver olur.
 
Sütyen ölçünüz 2 değerden ortaya çıkar. Vücut (beden) ve cup (bone) ölçüsü. Vücut (beden) ölçütü vücut büyüklüğü ile alakalıyken cup ölçüsü meme boyutuyla ilgilidir. Çoğunlukla meme boyutu ile beden uyumlu bulunduğundan, her model için ferdi cuplar yapılmaz.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Noları
 
Göğüs etrafınızın ölçütünü almak için mezurayı memelerinizin aşağısından göğüs kafesine yuvarlak sarın. Mezuranın göğüslerin alt tarafından ve sırtınızda yassı, yatay 1 çizgi meydana getirecek biçimde olmasına ihtimam gösterin.
 
örneğin çevre ölçünüz yetmişaltı ise kullanmanız gereken sütyen 80 gövde (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri beş cm’lik birimler tarzında yükseldiğinden ana birimi geçen değerlerde 1 üst vücut (beden) elde edilmelidir.
 
Meme Altı etrafı
 
sütyen bedeni
 
70 cm. ve altı
 
70
 
yetmişbir - 75 santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
76 - 80 santimetre. arası
 
seksen
 
81 - 85 santimetre.arası
 
seksenbeş
 
86 - doksan cm arası
 
90
 
doksanbir - 95 cm.arası
 
doksanbeş
 
doksanaltı - yüz santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak.
 
Mezuranızı gene sırttan ön tarafa doğru, fakat bu kez memelerinizin ucundan (yukarısından) geçecek biçimde sarın. Çıkacak olan değer, birinci basamakta edinilen meme altı çevresi değerinden daha fazla 1 boy olacaktır. Bu fark cup ölçüsünü sağlar.
 
Fark
 
Cup ölçüsü
 
6.5 santimetre’den ufaksa
 
A
 
6.beş- 13 cm. arası
 
B
 
14 - 19 .5 santimetre. arası
 
C
 
19 .5- 26 cm. arası
 
D
 
26 cm’den büyükse
 
DD
 
Örneğin meme altı muhitinizin yetmişüç santimetre, göğüs üstü etrafınızın 86 santimetre olduğunu olduğuna inanalım. İki ölçü aralarındaki ayrım 11 cm var olduğundan cup ölçünüz B var olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz yetmişbeş B’dir. Eğer Sütyende cup açıkca belirtilmemiş ise B olaraktan düşünülebilir. Zaten hanımların çok en büyük bir ekseriyeti B cup ölçütünü giymektedir.
 
Bütün sütyenler cup gövdeli imal edilmez demiştik. B typical cup ölçütü olarak kabul edilir ve sütyenler genellikle B cup olarak üretilir, eğer sütyende cup belirtilmemişse B olarak farz edilebilir. Zaten kızların çok en büyük 1 ekseriyeti B cup ölçütünü giymektedir.
 
İç giyimlerinin alt bölümleri yani don (kilot) ya da stringler ve system şeklinde tek parça olanları normal vücut (beden) ölçüleri ile sınıflanırlar. Yani S ( small ), M ( method ), L ( substantial ) ya da 36, otuzsekiz, 40, 42 gibi.
 
Numerik beden
 
Harfsel vücut (beden)
 
otuzdört, 36
 
S
 
38, kırk
 
M
 
42, kırkdört
 
L
 

1 yorum:

  1. Mrhb ben turan kayseriden 175 boyundayim 35 yas 70 kilodayim minyon tipli yaşımı gostermeyen insancıl vede olgun biriyimdir Uzun süreli sadık samimi bir dost bir arkadaş vede bir sırdaş iliski kurabilecegim benim gibi düşününen Kayserili bir bayanla bu adımı atmak vede başlamak istiyorum amaç her ne olursa olsun yalansız vede samimiyetin önemli bir yeri olmasını isterim arayisim daldan dala konan bir arkadadlik değildir sadece bir kişiyle konuşup ne yaşayacaksak onunla yaşamak ne paylaşacaksan onunla paylaşmak istiyorum gizlilik güven samimiyet güvenle bana ulaşabilirsiniz 05523367078

    YanıtlaSil