8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Nasıl dikilir

Sütyen Ne Demektir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini sert (dik) tutup şişkin göstermek için faydalanılan, atlas, dantel vebenzeri. kumaşlardan inşa edilen kadın iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, kızlar tarafından göğüsleri saklamak, tutturmak ve düz tutmakta kullanılan elbise. Çoğunlukla iç çamaşırı addetmekle beraber özellikle giyenin vücut hatlarını tayin etmesi sebebiyle temel 1 elbise olaraktan da tanımlandırılmaktadır. ondokuz. yy bitimi ve yirmi. yy başında inkişaf ettirilerek korsenin yerine geçmiştir. Dünyanın çabucak her noktasında üst vücut kısmı için en çok kullanılan içliktir. sütyen gündelik faliyetler sırasında göğüsleri biçimlendirmek ve tutturmak için giyilir spor Sütyeni gibi özel Sütyenler spor anında fazladan destek saplamak maksatı ile dizaynedilmiştir. Bir takım kullananlar sütyen kullanmanın göğüsleri gelecek hayatta sarkmadan muhafaza edeceğine inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Geçmişi icadı
 
Kadınlar eski vakitlerden beri göğüsleri saklamak, desteklemek ve kaldırmak için türlü giyecekler kullanmışlardır. Milattan önce. 7. yüzyıla ilişkin bazı Minos fotoğraflarında bir takım kız atletlerin modern sütyen benzeri elbiseler kullandığı rastlanmaktadır. onaltı.yüzyıl sonrasında variyetli kadınların iç giyiminde yaygın elbise göğüsleri üst kısma kaldıran Korse olmuştur. ondokuz . yüzyıl. bitiminde desinatörler korseyi parçalara ayırarak daha ergonomik bir duruma getirmeye çaba sarfetmişlerdir: aşağı beden için daraltıcı kuşak stili korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan cihazlar. bindokuzyüzotuz 'lara değin en çok kullanılan üretime girmemesine karşın modern sütyeni daha fazla fazla çağrıştıran elbiseler 20.yüzyıl başlangıçlarında ortaya çıkmıştır. Bu dönem daha sonrasında Sutyen korsenin yerini almış ve üretim ve satımı ile milyon $'lık bir sanayi haline ulaşmıştır. süre içinde sütyen işlevsellik kadar 1 moda faktörü haline de ulaşmıştır.
 
Sütyen
 
Göğüsleri biçime sokmak ve güzel götürebilmek için ilk olarak fazl güzel 1 Sütyene gereksinim vardır. Tenteneli yahut incecik askılı olanlar hakikaten fazla güzel ve çekici; amma onları has durumlara saklı tutmakta fayda var. Sütyen seçerken gereksinimlerinizi ve esenliğinizi göz önünde bulundurun. Alıştırma yapıyorsanız, titreşim ve hoplamalarda göğüslerinizin sarkmasını engel olacak koruyucu ve gergin 1 sütyen takmalısınız. Günlük olarak ise, fazl sıkı ve kadın göğüslerini baskı aşağısına alan sütyenler takmayın. İdeal olan, göğüslerinize kusursuz oturan, pamuklu bezden yapılmış sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar cildin hava elde etmesine yaver olur.
 
Sütyen ölçütünüz iki değerden oluşur. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçüsü. Gövde (beden) ölçütü beden boyutu ile alakalıyken cup ölçütü göğüs büyüklüğüyle ilgilidir. Çoğunlukla meme boyutu ile gövde (beden) orantılı olduğundan, her numune için ayrı cuplar imal edilmez.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Numaraları
 
Meme muhitinizin ölçütünü elde etmek için mezurayı göğüslerinizin altından göğüs kafesine çepeçevre dolayın. Mezuranın memelerin alt tarafından ve sırtınızda yatay, yassı 1 çizgi meydana getirecek tarzda olmasına özen gösterin.
 
örneğin çevre ölçütünüz yetmişaltı ise kullanmanız gereken sütyen seksen beden olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik birimler şeklinde arttığından ana üniteyi aşan değerlerde 1 üst vücut (beden) alınmalıdır.
 
Göğüs Altı etrafı
 
sütyen gövdesi
 
yetmiş cm. ve altı
 
70
 
yetmişbir - yetmişbeş santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
76 - 80 cm. arası
 
80
 
81 - 85 cm.arası
 
85
 
86 - doksan santimetre arası
 
90
 
doksanbir - doksanbeş santimetre.arası
 
95
 
doksanaltı - 100 santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçütünü sağlamak.
 
Mezuranızı tekrar sırttan öne doğru, lakin bu kere memelerinizin ucundan (yukarısından) geçecek biçimde kuşatın. Oluşacak olan değer, birinci evrede sağlanılan göğüs altı çevresi değerinden daha fazla bir boy olacaktır. Bu fark cup ölçütünü verir.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
6.5 santimetre’den ufaksa
 
A
 
altı.5- 13 cm. arası
 
B
 
14 - ondokuz .beş santimetre. arası
 
C
 
ondokuz .5- 26 cm. arası
 
D
 
26 cm’den iriyse
 
DD
 
örnek vermek gerekirse göğüs altı çevrenizin yetmişüç santimetre, meme yüzeyi etrafınızın 86 cm olduğunu varsayalım. iki ölçü aralarındaki ayrım onbir santimetre var olduğundan cup ölçünüz B olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz 75 B’dir. Eğer Sütyende cup belirlenmemiş ise B olarak düşünülebilir. Esasen kadınların fazla büyük bir ekseriyeti B cup ölçütünü kullanmaktadır.
 
Tüm sütyenler cup bedenli üretilmez demiştik. B standard cup ölçüsü olarak kabullenilir ve sütyenler genelde B cup olaraktan imal edilir, şayet sütyende cup belirtilmemiş ise B olarak farz edilebilir. Doğrusu kadınların fazl en büyük bir ekseriyeti B cup ölçüsünü takmaktadır.
 
İç giyimlerinin aşağı kısımları yani don (kilot) ya da stringler ve entire body tarzında tek parça olanları normal vücut (beden) ölçütleri ile bölümlenirler. Yani S ( little ), M ( medium ), L ( significant ) ya da 36, otuzsekiz, 40, 42 gibi.
 
Numerik gövde (beden)
 
Harfsel beden
 
otuzdört, 36
 
S
 
otuzsekiz, kırk
 
M
 
kırkiki, 44
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder