8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Modelleri

Sütyen Ne Demektir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini sert (dik) tutturup şişkin göstermek için faydalanılan, saten, dantel vb. atlaslardan (kumaşlardan) yapılan kız iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, kadınlar tarafından göğüsleri örtmek, tutturmak ve dik tutmakta menfaatlenilen elbise. Çoğunlukla iç çamaşırı farz etmekle beraber bilhassa giyenin vücut çizgilerini tayin etmesi sebebiyle ana bir giysi olaraktan da vasıflandırılmaktadır. 19. yy sonu ve yirmi. yy başlangıcında inkişaf ettirilerek korsenin görevini almıştır. Dünyanın hemen her mahalinde üst vücut kısmı için en yaygın menfaatlenilen iç giysidir. sütyen günlük aktiviteler esnasında göğüsleri biçimlendirmek ve tutturmak için sarf edilir spor Sütyeni gibi has Sütyenler spor sırasında çoksa destek saplamak maksatı ile tasarlanmıştır. Bir takım tüketiciler sütyen takmanın göğüsleri ileriki ömürde sarkmadan muhafaza edeceğine inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Geçmişi icadı
 
Kadınlar önceki devirlerden beri göğüsleri gizlemek, tutturmak ve dikdurdurmak için türlü giysiler giymişlerdir. MÖ. 7. yüzyıla ilişkin bir takım Minos fotoğraflarında kimi bayan sporcuların modern sütyen eşi kıyafetler takındığı görülmektedir. 16.yy sonrasında paralı bayanların iç giyiminde yaygın elbise göğüsleri yukarı kaldıran Korse olmuştur. 19 . yüzyıl. sonlarında modacılar korseyi parçalara bölerek daha fazla ergonomik bir duruma sağlamaya çalışmışlardır: alt beden için daraltıcı kuşak stili korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asılmasına yardımcı olan cihazlar. bindokuzyüzotuz 'lara dek en çok kullanılan yapıma geçmemesine karşın modern sütyeni daha aşırı anımsatan giyecekler 20.yy başlangıçlarında açığa çıkmıştır. Bu devir daha sonrasında Sutyen korsenin yerini elde etmiş ve üretim ve satımı ile milyon $'lık bir endüstri haline ulaşmıştır. vakit içinde sütyen fonksiyonellik gibi bir moda faktörü haline de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Kadın göğüslerini forma sokmak ve iyi taşıyabilmek için ilk olarak fazl iyi 1 Sütyene ihtiyaç vardır. Dantelli veya incecik askılı olanlar gerçekten fazla hoş ve cazip; amma onları has durumlara saklamak da yarar var. Sütyen seçimi yaparken ihtiyaçlarınızı ve sıhhatinizi göz önünde bulundurun. Egzersiz yapıyorsanız, rezonans ve hoplamalarda göğüslerinizin sarkmasını engel olacak muhafaza ve sıkı 1 sütyen kullanmalısınız. Gündelik olaraktan ise, çok gergin ve kadın göğüslerini baskı aşağısına alan sütyenler takınmayın. İdeal olan, göğüslerinize eksiksiz yerleşen, pamuklu kumaştan yapılmış sütyenlerdir; pamuklu dokumalar cildin nefes elde etmesine yaver olur.
 
Sütyen ölçünüz 2 değerden oluşur. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçüsü. Vücut (beden) ölçütü vücut boyutu ile ilgiliyken cup ölçütü göğüs büyüklüğüyle alakadardır. Çoğunlukla meme büyüklüğü ile gövde (beden) uyumlu olduğundan, her model için ayrı cuplar üretilmez.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Noları
 
Meme etrafınızın ölçütünü almak için mezurayı göğüslerinizin aşağısından göğüs kafesine yuvarlak dolayın. Mezuranın göğüslerin altından ve sırtınızda yatay, yassı bir çizgi meydana getirecek şekilde olmasına ihtimam gösterin.
 
örnek vermek gerekirse çevre ölçünüz 76 ise harcamanız gereken sütyen seksen beden olmalıdır. Sütyen bedenleri beş cm’lik birimler tarzında arttığından ana birimi aşan değerlerde bir üst beden temin edilmelidir.
 
Göğüs Altı çevresi
 
sütyen bedeni
 
yetmiş cm. ve altı
 
70
 
71 - 75 santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
76 - 80 cm. arası
 
80
 
seksenbir - seksenbeş santimetre.arası
 
85
 
86 - doksan santimetre arası
 
doksan
 
91 - 95 cm.arası
 
doksanbeş
 
96 - yüz cm. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak.
 
Mezuranızı tekrar sırttan ön tarafa doğru, ama bu defa memelerinizin tarafından (yukarısından) geçecek şekilde kuşatın. Oluşacak olan değer, 1.ci aşamada sahip olunan meme altı çevresi değerinden daha çok fazla 1 boy olacaktır. Bu ayrım cup ölçüsünü verir.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
altı.5 santimetre’den ufaksa
 
A
 
6.beş- onüç cm. arası
 
B
 
ondört - 19 .5 santimetre. arası
 
C
 
19 .5- yirmialtı cm. arası
 
D
 
yirmialtı cm’den iriyse
 
DD
 
Örneğin göğüs altı muhitinizin yetmişüç santimetre, göğüs yüzeyi etrafınızın seksenaltı cm olduğunu varsayalım. 2 ölçü arasındaki ayrım onbir cm bulunduğundan cup ölçütünüz B bulunmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz yetmişbeş B’dir. Şayet Sütyende cup belirtilmemiş ise B olarak muhakeme edilebilir. Zaten kızların fazla en büyük bir ekseriyeti B cup ölçütünü kullanmaktadır.
 
Bütün sütyenler cup gövdeli yapılmaz demiştik. B standard cup ölçüsü olaraktan kabul edilir ve sütyenler genelde B cup olarak üretilir, eğer sütyende cup belirlenmemiş ise B olaraktan farz edilebilir. Zaten kadınların fazl en büyük 1 çoğunluğu B cup ölçütünü kullanmaktadır.
 
İç çamaşırlarının aşağı bölümleri yani külot ya da stringler ve system tarzında tek lime olanları normal gövde (beden) ölçütleri ile sınıflanırlar. Yani S ( tiny ), M ( moderate ), L ( huge ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Numerik gövde (beden)
 
Harfsel vücut (beden)
 
otuzdört, otuzaltı
 
S
 
otuzsekiz, kırk
 
M
 
42, kırkdört
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder